Body Stress Release Euregio
Terwijl de cliŽnt volledig gekleed ligt - zelfs de schoenen mogen aanblijven - voert de practitioner (= beoefenaar) een aantal tests uit om nauwkeurig de plaats en richting van de spanningsvelden te bepalen. Dit wordt gedaan door een lichte druk uit te oefenen op verscheidenen plaatsen op het lichaam en waar te nemen hoe het lichaam hierop reageert.
Het lichaam wordt dus als biofeedback mechanisme gebruikt en geeft zelf de benodigde informatie.
De practitioner gebruikt deze informatie door lichte maar besliste druk-impulsen in de juiste richting te geven.

Als de body stress recent ontstaan is zal het proces van loslaten vrij snel plaats vinden. Indien de stress gedurende een langere tijd - mogelijk al jaren -  is opgeslagen duurt het ook langer voor de spierspanning in de verschillende lagen van het lichaam wordt losgelaten. De reden hiervoor is dat de sterk aangespannen spieren laag voor laag de opgeslagen spanning loslaten totdat zij hun normale spanning hebben herkregen.

Body Stress Release maakt gebruik van de natuurlijke aard van het lichaam om te streven naar herstel en gezondheid.

NB: Het enige doel van Body Stress Release is het lokaliseren en vrijmaken van lichaamsgebieden met bodystress. BSR stelt geen diagnose en behandelt geen ziektes, noch wil het enige vorm van (para) medisch handelen vervangen. Het is geen vage, zweverige therapie, maar een gezondheidstechniek die gebaseerd op de wijsheid van het eigen lichaam. BSR is een aanvulling op de geneeskunde.