Body Stress Release Euregio
In ons dagelijks leven worden we allemaal blootgesteld aan stress.
Zo kennen we:

Emotionele stress
Bijvoorbeeld: zorgen omtrent de toekomst, financiŽn, concurrentie op het werk, verstoord familieleven of relatieproblemen, rouwverwerking en andere vormen van verdriet, bezorgdheid of wrok.
Deze stress zorgt er voor dat we onbewust onze spieren aanspannen om de moeilijkheden van het leven te doorstaan. We zetten ons schrap tegen de aanslagen die deze stressfactoren op ons dagelijks leven plegen.

Mechanische stress
Ons lichaam is ontworpen om een bepaalde hoeveelheid lichamelijke belasting op te vangen, maar ook hier geldt: als de mechanische stress de grens overschrijdt die een persoon aankan er body stress ontstaat.
De oorzaken kunnen plotseling en hevig zijn, denk aan een auto-ongeluk, een ernstige whiplash, een zware valpartij. Maar er kan ook een geleidelijke opbouw zitten in deze vorm van stress zoals een doorlopende slechte werk- of zithouding, het beoefenen van een intensieve sport of een verkeerde belasting van de spieren.
Ook kan een langdurig ziekbed en de gevolgen van een zwangerschap of operatie body stress veroorzaken.

Chemische stress
De bronnen van chemische stress omvatten alle vervuilers in de lucht, insecticiden, maar ook toevoegings- en conserveringsmiddelen in voedsel en cosmetica. Deze chemicaliŽn kunnen worden ingeademd of opgenomen door de huid.
Ook vormen van straling en narcose kan chemische stress veroorzaken.