Body Stress Release Euregio
Deze begint in de jeugd van Ewald Meggersee  (1944) die samen met zijn vrouw Gail de techniek van Body Stress Release heeft ontwikkeld.
Na een moeizame bevalling groeide Ewald op tot een onhandig kind. Nadat hij op zijn 5e jaar uit een boom was gevallen werd dit nog eens versterkt. Hij werd op school vaak bestraft omdat hij niet kon stilzitten en rare bewegingen maakte met zijn benen, terwijl hij hier niets aan kon doen. Ook kon hij niet goed door zijn neus ademen en hijgde hij bij het minste of geringste.
Hij werd aan alle kanten onderzocht, kreeg een grote hoeveelheid medicijnen, maar niets hielp.  Zelfs een psycholoog en hypnotiseur werden geraadpleegd . Uiteindelijk werd hij afgeschilderd als een aansteller.
Ewald studeerde ondanks zijn slechte gezondheid af als chemisch ingenieur en ontmoette op de universiteit zijn vrouw Gail die Frans gestudeerd heeft.
Toen hij in de dertig was ging zijn gezondheidstoestand dermate achteruit dat hij bang was binnen afzienbare tijd verlamd te raken. Samen met Gail ging hij de lange zoektocht aan naar een behandelmethode die hem zou kunnen helpen.
Chiropractie leek het antwoord en om hier zoveel mogelijk van te weten te komen emigreerden Ewald en Gail naar Amerika waar ze allebei de opleiding tot chiropractor volgden.
Tijdens hun opleiding kwamen ze in aanraking met een arts die een benadering had ontwikkeld die volledig verschilde van de toenmalige chiropractie. Een methode die gebaseerd is op het biofeedback-mechanisme van het lichaam, informatie dus die door het eigen lichaam wordt verstrekt.
Eenmaal terug in Zuid-Afrika ontwikkelden het echtpaar deze techniek verder tot een geheel nieuwe gezondheidstechniek die het lichaam aanzet de opgeslagen spierspanning los te laten en het natuurlijke genezingsproces activeert.
Body Stress Release was een feit.

In 1980 opende het echtpaar hun praktijk in Kaapstad die al snel zo druk werd dat ze beseften dat er meer beoefenaars van deze techniek nodig zouden zijn.
In 1997 verhuisden ze naar Rondevlei, een klein plaatsje aan de Garden Route waar ze de Body Stress Release Academy oprichtten en waar ieder jaar uit vele aanvragen 24 studenten vanuit de hele wereld worden uitgekozen om de opleiding te gaan volgen.